Logo til OpenAI med grønn bakgrunn

5 enkle tips til ChatGPT

Har du enda ikke tatt i bruk ChatGPT, eller usikker på hvordan du kan bruke den til å effektivisere hverdagen din? Her er 5 kjappe tips!

1. Få ChatGPT til å skrive dine prompts

Hva er bedre enn å få ChatGPT til å skrive selve beskjeden som du skal gi til den? Det er ikke et dumt utgangspunkt, selv om du nok vil se enkelte begrensninger i hvordan ChatGPT tenker, da den er trent opp på hva andre har skrevet før deg. Din egen kreativitet er den viktigste egenskapen når du bruker ChatGPT, men den kan allikevel spare deg for masse tid ved å be den skrive et førsteutkast til deg.

Vi anbefaler alltid å lese gjennom og gjøre korrigeringer, selv etter noen iterasjoner med botten. Husk at det er kvaliteten på din prompt, altså hvordan du formulerer oppgaven du skriver til ChatGPT, som avgjør kvaliteten på det du får ut.

Her er en liten liste over hva som er lurt å tenke på når du skal formulere en prompt:

2. Produktbeskrivelser

Nå som du vet hvordan du prompter, kan du få maskinene til å hjelpe deg med å skrive gode produktbeskrivelser. Du bør gi den så mye informasjon som mulig, og med GPT-4o kan du nå også sende den bilder som den lager beskrivelser ut fra.

Bruk det som det er, skriv om, eller bruk det til inspirasjon for egne tekster.

3. Sammendrag av lange artikler til mange bruksområder

En ting ChatGPT er veldig god til, er å lage sammendrag. Når du har skrevet en lengre tekst, for eksempel en artikkel eller til og med en e-post, kan du be AI-en skrive en sammenfatning av innholdet. Dette kan gi deg en tl;dr til e-poster du sender ut, eller også som sidetitler og metabeskrivelser. Du kan også bruke disse sammendragene som utgangspunkt for deling i SoMe når du skriver ingressen til innlegget ditt.

4. Hent ut informasjon fra PDF-er og gjør det til HTML

Har du mange PDF’er på din nettløsning, for eksempel monteringsanvisninger eller bruksmanualer? Selv om Google lar deg rangere filene kan det være langt mer nyttig og enklere å optimalisere dersom du har innholdet på siden din.

Du trenger bare laste opp PDF’en til ChatGPT (4-O vel og merke), så spytter den ut hele greia i HTML format med lister og formatteringer.

5. Bruk ChatGPT til å undersøke muligheter for backlinks

Hvis du ber ChatGPT om å undersøke en spesiell nisje, kan den raskt og enkelt gi deg lengre lister over nettsider som omhandler det temaet.

La oss ta et eksempel: Du selger utstyr til hunder og katter, og ønsker å se etter muligheter for å inngå samarbeid med en blogg. Da spør du ChatGPT om dette.

Tips: I stedet for å søke etter blogger og andre nettsider, kan du også søke etter influensere eller personer affiliert med ditt nisje, så vel som hendelser som skjer i din by.

Avanserte bruksområder for ChatGPT

Anser du deg selv for å ha behov som er mer komplekse enn disse, kan du lese vår artikkel for mer avanserte bruksområder for ChatGPT og andre LLMs.

Mockup som viser nettbutikken til Høie. Hvor vi har lagt en grønn banner rett under header for å lede kunder til salget.
A/B test for Høie: Kampanjebanner
Vi undersøkte effekten av å fremheve salg i en synlig banner for å forbedre kundeopplevelsen og øke konverteringen...
joachim_foredrag
Hvordan få kollegaene engasjert i data og innsikt
Få bedre resultater med ekspert Kjetils tips om datadrevet innsikt. Lær hvordan dynamiske dashboards,...