Meta Workplace blir pensjonert, hva nå?

Meta Workplace avvikles om mindre enn ett år. Begynn å planlegge overgangen til en alternativ løsning for å sikre kontinuitet i kommunikasjon og samarbeid.

Tidslinja

Slik ser tidslinjen deres ut:

  • Frem til August 31, 2025: Du vil kunne fortsette å bruke Workplace som vanlig.
  • September 1, 2025 – Mai 31, 2026: Workplace vil kun være tilgjengelig for å lese og laste ned eksisterende data.
  • Juni 1, 2026: Din tilgang til Workplace vil bli avsluttet og din Workplace-konto vil bli slettet.

Hva bør du gjøre nå?

Vurder behovene til din bedrift
Analyser hvilke funksjoner og verktøy som er viktigst for dine daglige operasjoner. Dette vil hjelpe deg å velge den rette erstatningen for Meta Workplace.

Test alternative tjenester
Mange av de alternative plattformene tilbyr gratis prøveversjoner eller demoer. Benytt deg av disse for å teste ut og finne den beste løsningen for ditt team.

Planlegg migrasjon i god tid
Start prosessen med å flytte dine data og sette opp den nye plattformen så snart som mulig. Dette vil sikre en smidig overgang uten tap av viktige data eller produktivitet.

Opplæring og støtte
Sørg for at ditt team får nødvendig opplæring og støtte i å bruke den nye plattformen. Dette vil bidra til å maksimere fordelene av det nye verktøyet og minimere forstyrrelser i arbeidsflyten.

Ved å starte planleggingen nå, kan du sikre at din bedrift er godt forberedt på overgangen fra Meta Workplace til en ny, robust samarbeidsplattform.

Alternative tjenester

Vi har utarbeidet en liste over verktøy som kan fungere som erstatninger. Denne listen inneholder ulike alternativer som er vurdert for å sikre at de oppfyller behovene dine. Hvert verktøy er valgt ut basert på deres funksjonalitet, brukervennlighet og hvor godt de kan erstatte de eksisterende verktøyene du bruker.

Microsoft Teams
Microsoft Teams er en omfattende kommunikasjons- og samarbeidsplattform som integreres med Office 365. Med funksjoner som chat, videomøter, fillagring og integrering med andre applikasjoner, er det et kraftig verktøy for både små og store bedrifter.

Slack
Slack er kjent for sin brukervennlige grensesnitt og sterke integrasjonsmuligheter med andre verktøy og tjenester. Det tilbyr kanalbasert kommunikasjon, direkte meldinger, og et bredt spekter av tilpasningsalternativer for å passe forskjellige arbeidsflyter.

Google Workspace
Google Workspace inkluderer verktøy som Google Meet, Chat, Drive, og Docs, som alle er sømløst integrert for å støtte samarbeid og produktivitet. Dette er et godt valg for bedrifter som allerede bruker Google-tjenester.

Zoom
Mens Zoom er mest kjent for sine videokonferanser, tilbyr de også Zoom Chat og Zoom Rooms for helhetlig kommunikasjon og samarbeid. Zooms pålitelighet og enkle brukeropplevelse gjør det til et populært valg for mange bedrifter.

Cisco Webex
Webex er en robust plattform for videokonferanser og samarbeid, med funksjoner som chat, fildeling, og whiteboarding. Cisco’s sterke fokus på sikkerhet gjør det til et godt valg for bedrifter med høye sikkerhetskrav.

Asana
Asana er et prosjektledelsesverktøy som hjelper team å planlegge, organisere og administrere arbeidet sitt. Det er spesielt nyttig for prosjektstyring og oppgavesporing, med funksjoner for kommunikasjon og samarbeid.

Basecamp
Basecamp er en enkel og effektiv plattform for prosjektstyring og teamkommunikasjon. Det tilbyr funksjoner som meldinger, oppgavelister, dokumenter og filoppbevaring, og en kalender for prosjektplanlegging.

Trenger du en ny digital arbeidsplass?

Mockup som viser nettbutikken til Høie. Hvor vi har lagt en grønn banner rett under header for å lede kunder til salget.
A/B test for Høie: Kampanjebanner
Vi undersøkte effekten av å fremheve salg i en synlig banner for å forbedre kundeopplevelsen og øke konverteringen...
joachim_foredrag
Hvordan få kollegaene engasjert i data og innsikt
Få bedre resultater med ekspert Kjetils tips om datadrevet innsikt. Lær hvordan dynamiske dashboards,...